Aktualno

III. turnir Šentjurski vitezi prinesel nove zmagovalce

18. junija je potekal III. občinski turnir Šentjurski vitezi. Turnir je tradicionalni zaključek projekta Spoznaj svojo občino. Na turnirju so sodelovale Osnovna šola Dramlje, OŠ Hruševec, OŠ Franja Malgaja, OŠ Slivnica pri Celju in OŠ Planina pri Sevnici. Učenci z različnih šol so se ekipno pomerili v igri, ki združuje spoznavanje občine, strateško razmišljanje, načrtovanje in sodelovanje med tekmovalci.

 

Med šolskim letom se šentjurski osnovnošolci skozi delavnice in igro pripravljajo in učijo o občini znotraj razreda, ob koncu šolskega leta pa pokažejo svoje znanje tudi na tekmovanju. Letos se je na turnirju pomerilo petnajst učencev, po trije iz posamezne Šentjurske osnovne šole.

 

Dogodek smo otvorili s Šentjursko himno, skladbo dr. Benjamina Ipavca Domovini, ki jo je zapela zasedba učenk iz OŠ Slivnica pri Celju.

 

Tri članske ekipe petih osnovnih šol, so se pomerile v poznavanju občine Šentjur skozi strateško družabno igro, ki poskrbi za zabavo, napete trenutke in veselje. Igra nas popelje nazaj v srednji vek, kjer igralci razpolagajo s svojim posestvom z gradom, nekaj zlatniki in petimi vojaki. Ekipa strateško upravlja svoja posestva, se širi na nasprotnikova ozemlja, vlaga zlatnike v vojsko, gradi nove gradove, vasi, trge ali mesta in na ta način ogroža nasprotnike. Cilj je, da ekipa zavlada deželi, kot pravi vitez.  Prenosni pokal Šentjurski vitez so si tokrat prislužila učenci Osnovne šole Slivnica pri Celju.

 

Vsi sodelujoči so prejeli priznanja za sodelovanje in praktične nagrade, katere jim je podelila vodja oddelka za družbene dejavnosti Občine Šentjur, Judita Methans Šarlah.

 

Mladinski center Šentjur se zahvaljuje vsem šolam ter učiteljem mentorjem za sodelovanje in tekmovalcem za aktivno ustvarjanje dogodka. Tekmovalcem Osnovne šole Slivnica pri Celju pa izrekamo iskrene čestitke za zmago.

Poglej si še:

Ostale fotke iz turnirja: https://www.mladi-sentjur.si/Fotoutrinki/fotke-turnir-sentjurski-vitezi-2024/

 

Nazaj
Prenosni pokal za Osnovno šolo Slivnica pri Celju

Prenosni pokal za Osnovno šolo Slivnica pri Celju

Petje Šenjurske himne Domovini

Petje Šenjurske himne Domovini

Igranje igre Šenjurski vitezi

Igranje igre Šenjurski vitezi

Prejem priznanj in nagrad

Prejem priznanj in nagrad

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Vpis v višješolske programe od 23.  do 29. avgust 2024

Šolski center Šentjur vabi k prijavi v študijske programe

Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola vabi k prijavi za vpis v ...

Mladinski inkubator Pridruži se spletni delavnici

Delavnica o občutku strahu

Društvo Svetovalni svet vabi na delavnico o občutku strahu, ki bo ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A