Aktualno

Mladi aktivno preživeli zimske počitnice

V času zimskih počitnic od 26. februarja do 1. marca smo na Mladinskem centru Šentjur organizirali počitniški teden. Pripravljen program je mlade pritegnil, da aktivno ter zabavno preživlijo počitnice. Vsakodnevne aktivnosti smo izvajali od 10. do 14. ure.

 

Pestro dogajanje smo v ponedeljek pričeli kar v Aktivatorju, kjer so se najprej mladi spoznali in povezali med seboj. S pomočjo raznih iger so prebili led, nato pa so se lotili delavnice razgibavanja. Delavnico Razmigajmo se z Anjo je vodila diplomirana kineziologinja Anja Bukovšek, s katero so mladostniki najprej sproščeno diskutirali o pomenu gibanja za naše zdravje. Mladi so pridobili koristne nove informacije in izvajalko delavnice povprašali o svojih težavah in pomislekih na gibalno - športnem področju. Po končanem prvem delu delavnice, so spoznali različne nove tehnike masaže, katera je pomembna za sprostitev napetih mišic.

Po končani delavnici z Anjo so se najstniki lotili priprave in kuhe kosila. Kasneje, po izvrstno pripravljenem kosilu, so preostanek časa namenili igranju kviza.

 

Torkovo jutro so mladi pričeli z igro Actionbound, s katero so se lotili iskanja zaklada. Udeleženci so se razdelili v dve skupini in s pomočjo mobilne aplikacije prejemali navodila, ki so jih usmerjala do zaklada. Tekmovalce je k čim hitrejšemu odkritju zaklada motivirala tudi mamljiva nagrada, katero so zmagovalci prejeli na koncu. Ko sta obe ekipi prišli na cilj in so zaključili z igro, je sledila priprava kosila in po kosilu smo igrali družabne igre.

 

Naslednji dan, 28. februarja smo se preživljanja počitniške srede lotili z igranjem Activity-ja in se kasneje z vlakom odpravili v Celje v sobo pobega Misterius. Po uspešnem pobegu smo se z vlakom odpravili nazaj domov.

 

V četrtek smo se odpravili v Ipavčev kulturni center v Šentjurju, kjer smo si ogledali filmski prvenec Žige Kukoviča Gepack. Po ogledanem filmu smo se odpravili v Aktivator, kjer smo si privoščili pico za kosilo in se preostanek časa zabavali s skupinskimi namiznimi igrami.

 

Zadnji dan, v petek smo se z vlakom odpravili v Woop v Maribor, kjer smo doživeli obilo zabave. Najprej smo skakali na trampolinih in se preizkusili v različnih igrah (med dvema ognjema, dvoboj na trampolinih…). Kasneje pa smo svoje spretnosti preizkusili tudi v golfu, ki se sveti v temi. Najstniki so se razdelili v dve skupini in znotraj skupine med seboj tekmovali, kdo zadane luknjo v čim manjšem številu udarcev. Po zabavnem doživetju smo z mladostniki svojo lakoto potešili v McDonald's-u in se nato vrnili domov.

 

Aktivno preživet teden je najstnikom omogočal sprostitev in zabavo, ob kateri so izjemno uživali.

 

Povezave:

Celotna fotogalerija slik je na voljo tukaj.

Nazaj
Veliko zabave ob sproščenem igranju iger

Veliko zabave ob sproščenem igranju iger

Priprava kosila

Priprava kosila

Pogovor in igranje iger

Pogovor in igranje iger

Obis Woop-a in igranje golfa.

Obis Woop-a in igranje golfa.

Zadnje objavljeno

Razpisi in natečaji Javni poziv za izbor kulturnih projektov
Mladinski inkubator Te zanima medkultutni dialog in upliv umetne inteligence na mlade?

Poziv za mlade: Medkulturni dialog v času umetne inteligence

Urad za mladino Sveta Evrope odpira poziv za udeležence_ke za 8. ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A