Aktualno

Mladinska izmenjava pobratenih občin letos v Nemčiji

Od 5. do 12. maja 2024 so se mladi iz osnovne šole Dramlje v spremstvu učiteljev, udeležili mladinske izmenjave pobratenih občin Neu Anspach – Saint Florent Sur Cher – Šentjur, z naslovom Spreminjanje perspektiv v Evropi, ki je letos potekala v Neu Anspach-u v Nemčiji.

 

Mladi so bili v dopoldnevih razdeljeni v pet delavnic: kuharsko, dve likovni (grafiti in izdelava “spomenikov prijateljstva”), športno (košarka na vozičkih) in delavnico na prostem (v drevesnici društva “Waldliebe”).

Popoldnevi pa so bili namenjeni ogledom in ekskurzijam: obisk kmetije na obrobju Neu Anspacha s predavanjem o kmetovanju na tem območju in izzivih te panoge v Evropi v prihodnosti, obisk parlamenta dežele Hessen v Wiesbadnu in pogovor s poslancem Holgerjem Bellino, obisk proizvajalca naprav in pripomočkov za dializo Fresenius v Bad Homburgu in izlet do reke Ren in obisk največjega mrzlovodnega gejzirja na svetu.

Poleg programa je bilo seveda najpomembnejše druženje ob popoldnevih in na edini povsem prost dan v četrtek, ko so jih gostitelji popeljali po širnem Hessnu.

S tem obiskom se zaključi krog izmenjav znotraj tega projekta, ki se je za OŠ Dramlje začel maja 2022 v Sain-Florent-Sur-Cher, v upanju za nadaljna sodelovanja in interese mladih, za obiske teh krajev in gostitev prijateljev iz Francije in Nemčije.

Vir:

Več o dogajanju na mladinski izmenjavi na spletni strani OŠ Dramlje.

Poglej si:

Nekaj fotk iz izmenjave je na voljo tudi na povezavi.

Avtor fotografij: OŠ Dramlje

Nazaj
Druženje in spoznavanje

Druženje in spoznavanje

Kuharska delavnica

Kuharska delavnica

Košarka na vozičkih

Košarka na vozičkih

Izlet do največjega mrzlovodnega gejzirja na svetu

Izlet do največjega mrzlovodnega gejzirja na svetu

Udeleženci izmenjave

Udeleženci izmenjave

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Pridruži se spletni delavnici

Delavnica o občutku strahu

Društvo Svetovalni svet vabi na delavnico o občutku strahu, ki bo ...

Razpisi in natečaji Javni poziv za izbor kulturnih projektov

Dogodki za mlade

SHIFT + A