Aktualno

Počitniška popestritev za najstnike

Letošnje poletje smo pripravili dva termina počitniškega tedna za najstnike. Prvi termin se je odvijal med 24. 7. in 28. 7., drugi pa med 31. 7. in 4. 8. 2023. Aktivnosti so bile namenjene mladim, ki so stari nad 12 let in so si želeli malo popestriti poletne počitnice v naši družbi.

 

Z mladimi smo preživljali dopoldneve, ki so bili polni zabave, druženja, raziskovanja, preizkušanja novih stvari, tkanja novih prijateljstev in smeha.

Prvi dva dneva sta bila namenjena spoznavanju, družabnim in skupinskim igram, igranju mednarodnih družabnih iger, v goste pa smo povabili tudi Anjo iz društva Gaia-s, ki je poskrbela, da so se mladi spremenili v znanstvenike in skupaj z njo izvajali kemijske poskuse. Udeleženci so organizirali tudi turnirje v različnih igrah in športih z nagradami.

V prvem terminu so se v sredo mladi preizkusili v lokostrelstvu, ki nam ga je predstavilo društvo Šentlok. V naslednjem terminu pa smo se z vlakom odpravili do Celja, da so mladi postali dirkači na karting stezi.

Ker nam je malce zagodlo vreme, smo v četrtek obiskali Tehnopark Celje, kjer smo se navduševali nad številnimi tehnološkimi postajami in se ustavili ter zabavali še v otroškem kotičku. V drugem terminu pa smo preživeli super dan na Šentjurskem bazenu, tako, da smo se naužili osvežujoče vode in temeljito preizkusili novi tobogan.

V petek smo se z vlakom odpeljali v Maribor, tam pa nas je čakalo zaključno dejanje počitniškega tedna – pobeg iz sobe pobega. Vsem nam je pravočasno uspelo, pot do tja pa je bila polna zahtevnih izzivov, sodelovanja in razmišljanja. Da ni bilo preveč enostavno so nam »gamemasterji« zagodli s strašljivimi vložki, ki so poskrbeli, da soba pobega ne bo šla kar tako v pozabo.

Skupaj smo preživeli dva zabavna tedna s krasno mladino, zato se že veselimo vseh prihodnjih druženj.


Poglej si fotke na: https://www.mladi-sentjur.si/Fotoutrinki/;

Povezave do posameznih fotogalerij:

► Prvi termin: dan 1dan 2dan 3dan 4dan 5

► Drugi termin: dan 1dan 2dan 3dan 4dan 5

 

Projekt financira občina Šentjur.

Financira Občina Šentjur

Nazaj

Zadnje objavljeno

Aktualno Program aktivnosti prvega termina

Prijavi se na počitniški teden za najstnike

Pet dni poletnih počitnic preživi aktivno, zabavaj se in spoznaj nove ...

Mladinski inkubator Želiš prepoznati lažne novice? Prijavi se na izmenjavo.

Te zanima kako prepoznati dezinformacije?

Mladinska izmenjava “Resnica v dobi dezinformacij” bo mladim ponudila ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A