Aktualno

Psihosocialno svetovanje

Psihosocialno svetovanje je namenjeno mladim, od 12 do 30 let, ki iščejo osebo, s katero se lahko pogovorijo, ko so v stiski. Svetovanje poteka individualno, je zaupno in brezplačno.

Namenjeno je mladostnikom in ostalim za izboljšanje življenjske kvalitete (npr. izboljšavo medsebojnih odnosov) ali soočanje z lažjimi osebnimi težavami. Osredotoča se na reševanje trenutnih izzivov, stisk in tegob, kar zajema tudi naša čustva in počutje.

 

Cilj psihosocialnega svetovanja je vzpostaviti okolje, v katerem se mladostnik počuti sprejetega, varnega in spodbujenega, da posameznik lahko razišče, ozavesti in reši svoje težave na različnih področjih življenja. Osredotoča se na notranje odlike, osebne vrline in notranjo moč, katere lahko posameznik uporabi pri soočanju s težavnimi situacijami.

 

Psihosocialno svetovanje usmerja s pomočjo raziskovalnih vprašanj, da lahko mladostnik sam uvidi rešitev, kako se spoprijeti z težavami ali izzivi. Svetovanje traja krajše časovno obdobje, se usmerja v sedanjost oziroma trenutne specifične težave, ki so dostopne zavesti.

 

Pomaga nam lahko tudi pri vzpostavljanju rutine in urjenju raznih veščin za optimalno delovanje. Zajema različne problematike, kot so: medsebojni odnosi in komunikacija, žalovanje, ločitev, življenjski prehodi, soočanje s stresom, trema, osebnostna rast, težave v komunikaciji, učne težave, samozaupanje in samodisciplina.

 

Individualno svetovanje, zaradi raznolikosti starostnih skupin mladih, zagotavljamo v živo v prostorih Mladinskega centra Šentjur ali preko spletne platforme Zoom. Prvi možen termin svetovanja je 20.2, kasneje pa srečanja potekajo po dogovoru.

Skupinske oblike podpore oblikujemo in izvedemo glede na potrebe.

Kako se prijaviš?

Prijaviš se izvajalki programa Alji Leskošek - Kontakt: psihosoc.svetovanje@gmail.com ali 070-847-220

 

Nazaj
Se želiš z nekom zaupno pogovoriti? Namenjeno mladim od 12 do 30 let.

Se želiš z nekom zaupno pogovoriti? Namenjeno mladim od 12 do 30 let.

Zadnje objavljeno

Aktualno Program aktivnosti prvega termina

Prijavi se na počitniški teden za najstnike

Pet dni poletnih počitnic preživi aktivno, zabavaj se in spoznaj nove ...

Mladinski inkubator Želiš prepoznati lažne novice? Prijavi se na izmenjavo.

Te zanima kako prepoznati dezinformacije?

Mladinska izmenjava “Resnica v dobi dezinformacij” bo mladim ponudila ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A