Aktualno

Sodeluj v nagradni anketi Pospravimo ulice!

Trije izžrebanci prejmejo darilni bon za picerijo Osmica Šentjur

Aktivna mobilnost (hoja in kolesarjenje) je eden najprimernejših in najbolj varčnih načinov opravljanja dnevnih poti v slovenskih naseljih, kjer so razdalje izrazito kratke. Hojo in kolesarjenje lahko spodbujamo takrat, ko je infrastruktura za hojo in kolesarjenje kakovostna, povezana, prijetna, varna, navsezadnje pa tudi skladna z nacionalnimi smernicami na tem področju. Prav evidentiranje, odstranjevanje in preprečevanje ovir na javnih površinah je osnovni namen nacionalne aktivnosti POSPRAVIMO ULICE, ki poteka v okviru letošnjega Evropskega tedna mobilnosti.

 

Šteje mnenje mladih

Občina Šentjur skozi leta vlaga v izgradnjo modela trajnostne mobilnosti. Gradi in načrtuje nove kolesarske steze in sprehajalne poti. V sklopu letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, ki bo med 16. in 22. septembrom, anketira mlade občane z namenom, da izve ali se na obstoječih sprehajalnih in kolesarskih poteh v Občini pojavljajo ovire. Prvi korak k odpravi ovir je ediventiranje le teh in pri tem nam lahko pomagaš!

 

Sodeluj!

Sodeluj in izpolni nagradno anketo ob Evropskem tednu mobilnosti 2023! Izmed vseh, ki boste izpolnili anketo, bomo izžrebali tri osebe, ki prejmejo darilni bon za picerijo Osmica Šentjur. Sodeluješ lahko do nedelje, 17. septembra 2023.

 

Z mladimi o ovirah na javnih poteh

Rezultate ankete bodo javno predstavili predvidoma v petek, 29. septembra 2023, na srečanju s predstavniki mladinskih društev, mladimi in komisijo za mlade. Na srečanju se bodo pogovarjali o ovirah, ki jih bodo mladi zaznali na terenu in na kakšne načine bi jih lahko čimprej odstranili.

 

Logo občine Šentjur

Logotipi financiranja ETMSlovenska-platforma-za-trajnostno-mobilnost

Nazaj
Sodeluj v nagradni igri in si prisluži nagrado!

Sodeluj v nagradni igri in si prisluži nagrado!

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Vpis v višješolske programe od 23.  do 29. avgust 2024

Šolski center Šentjur vabi k prijavi v študijske programe

Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola vabi k prijavi za vpis v ...

Mladinski inkubator Pridruži se spletni delavnici

Delavnica o občutku strahu

Društvo Svetovalni svet vabi na delavnico o občutku strahu, ki bo ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A