Aktualno

Spoznali integracijske pristope multikulturne Malte

S četrtega srečanja partnerjev projekta Easy towns na malteškem otoku Gozo

3-dnevno srečanje je potekalo v znamenju integracije, s poudarkom na sodelovanju vladnih in nevladnih organizacij. 11 partnerskih organizacij iz 10-ih držav je lahko dobro spoznalo, kako se na Malti lotevajo integracije tako priseljencev (ekonomskih migrantov in beguncev), kot mladih in drugih, da se aktivneje vključujejo v življenje lokalnih skupnosti. Gostitelji, Gozo College, so k sodelovanju povabili predstavnike lokalnih oblasti in večih nevladnih organizacij, ki so predstavili izzive, s katerimi se soočajo na otoku Gozo in kako jih uspešno rešujejo. Velik poudarek dajejo ozaveščanju, tako mladih, kot starejših otočanov, da je multikulturna družba v marsičem bogatejša ter da daje prispevek k višji kakovosti življenja na otoku. 

.

 

Vrhunec srečanja je bil sprejem pri predsednici Malte v Valletti, ki je poudarila, da je potrebno delati z mladimi, da bomo lahko zagotovili varno okolje in mir v naših mestih, državah.

 

"European Accessible Sustainable Young Towns" oziroma na kratko Easy towns povezuje 11 občin iz 10 držav, ki si v okviru dvoletnega projekta prizadevajo prenesti dobre prakse integracije/vključevanja mladih, priseljencev in drugih v lokalne skupnosti. Projekt financira Evropska komisija iz programa "Evropa za državljane".


Gostitelji 4. srečanja partnerjev projekta Easy towns so bili na Gozo College, izobraževalni ustanovi, ki na otoku skrbi za osnovno in srednješolsko izobraževanje. V okviru gostiteljske organizacije deluje 11 osnovnih in 2 srednji šoli. Zaradi vedno večjega priseljevanja tujcev na otok, ki so tja prišli zaradi dela ali pa želijo tam preživeti starost, se učence in dijake ozavešča o strpnosti, spoštovanju sočloveka, kulture, sprejemanju razlik in pomenu sodelovanja. 

 


Nazaj

Zadnje objavljeno

Aktualno Prijavi se za lokalnega turističnega vodnika

Usposabljanje za lokalne turistične vodnike

Udeleženci tečaja se bodo izobraževali o osnovah turističnega vodenja ...

Mladinski inkubator Vpis v višješolske programe od 23.  do 29. avgust 2024

Šolski center Šentjur vabi k prijavi v študijske programe

Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola vabi k prijavi za vpis v ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A