Aktualno

Z uvodno konferenco pričeli s projektom Easy towns

"Imamo podobne cilje in izzive" je ugotovitev dvodnevne konference partnerjev projekta "European Accessible Sustainable Young Towns" oziroma na kratko Easy towns. 11 občin iz 10 držav si bo v okviru dvoletnega projekta izmenjavalo dobre prakse integracije/vključevanja mladih, priseljencev in drugih v lokalno skupnost.

Na uvodni konferenci, ki je potekala 20. in 21. oktobra v belgijski partnerski občini Heist-op-den-Berg so projektni partnerji drug drugemu predstavili trenutno stanje v lokalnih skupnostih, ki jih predstavljajo in izpostavili uspšene projekte s področja integracij in aktivnega državljanstva. V okviru projekta sodeluje 11 občin iz 10 držav: Comune di Vicenza iz Italije, Stadt Pforzheim iz Nemčije, Municipiul Arad iz Romunije, Gemeentebestuur Heist-op-den-Berg iz Belgije, Občina Šentjur iz Slovenije, Gozo College - Education, Science and Culture Centre iz Malte, Gmina Niepolomice iz Poljske, Ayuntamiento de l'Alfàs del Pi iz Španije, Craigavon Borough Council iz Združenega kraljestva, Grad Pula - Pola in Grad Rijeka iz Hrvaške.

 

Občine, kot glavne partnerice, so se zavezale, da bodo v projekt vključile še nevladne organizacije in predstavnike civilne družbe, da bi dosegli boljše sodelovanje tako na lokalni, kot mednarodni ravni.

 

Nazaj

Zadnje objavljeno

Aktualno Prijavi se za lokalnega turističnega vodnika

Usposabljanje za lokalne turistične vodnike

Udeleženci tečaja se bodo izobraževali o osnovah turističnega vodenja ...

Mladinski inkubator Vpis v višješolske programe od 23.  do 29. avgust 2024

Šolski center Šentjur vabi k prijavi v študijske programe

Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola vabi k prijavi za vpis v ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A