Mladinski inkubator

Fotografska mladinska izmenjava na Poljskem - PHOTOSYNTHESIS

Zavod Dobra pot išče 7 mladih udeležencev, starih med 18 in 29 let, ki se bodo med 23. 8. in 3. 9. 2024 udeležili izmenjave v poljskem Bytomu na temo spoznavanja fotografije in fotografskih tehnik. Stroški poti, nastanitve in prehrane so kriti iz programa Erasmus+. 

Glavne teme izmenjave:

1) ustvarjalnost in umetniško izražanje s fotografijo in likovno umetnostjo,
2) spodbujanje lokalnega aktivizma ter lokalnih tradicij in kulturne dediščine s srečanji z navdihujočimi lokalnimi aktivisti iz Bytoma
3) boj proti stereotipom o grdih mestih, sprememba podobe mesta z opazovanjem dobrih strani mesta in njihovo delitvijo z lokalno skupnostjo prek fotografije,
4) okolju prijazen način življenja (analogna fotografija je zelo dobro orodje za prakticiranje neproduciranja v umetnosti in življenju)
5) (med)kulturna izmenjava in hkrati boj proti stereotipom o drugih narodnostih, spodbujanje strpnega odnosa med mladimi in prebivalci našega mesta ter spoznavanje drugih kultur.

Na izmenjavo vabijo mlade ljubitelje fotografije - pri tem ni pomembno, ali imate kaj izkušenj ali ne ... Spodbudili vas bodo, da poskusite nekaj novega, igrali se boste s starimi fotografskimi tehnikami, kot so cianotipija, delo v temnici, camera obscura in se naučili več o digitalni fotografiji in tudi o uporabi mobilnega telefona, saj lahko tudi z njim počnemo fotografsko zelo zanimive stvari!

 

Kako se prijaviš?

Prijaviš se tako da izpolniš google obrazec.

Več informacij:

Na spletni strani https://www.dobra-pot.si/photosynthesis.html

Zavod Dobra pot

nava.vardjan@dobra-pot.si

Nazaj
Te zanima fotografija? Prijavi se na izmenjavo.

Te zanima fotografija? Prijavi se na izmenjavo.

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Pridruži se spletni delavnici

Delavnica o občutku strahu

Društvo Svetovalni svet vabi na delavnico o občutku strahu, ki bo ...

Razpisi in natečaji Javni poziv za izbor kulturnih projektov

Dogodki za mlade

SHIFT + A