Mladinski inkubator

Imaš idejo za film in se želiš naučiti kako priti od ideje do režije?

Društvo slovenskih režiserjev in režiserk in Slovenski filmski center, javna agencija RS, že devetič organizirata dve različne delavnice:

- polletno scenaristično delavnico Scenarnica, katere namen je intenzivno praktično delo v skupini pod strokovnim vodstvom in

- Kratka scenaOd ideje do scenarija z Društvom za uveljavljanje kratkega filma Kraken in je prva in edina scenaristična delavnica v Sloveniji, namenjena razvoju scenarijev kratkih igranih in animiranih filmov.

 

Scenarnica

Cilj scenaristične delavnice je razvoj filmske ideje, zgodbe ali adaptacije literarnega dela v scenarij za celovečerni igrani film in priprava tako razvitega scenarija do stopnje, primerne za prijavo na filmske delavnice in razpise doma ali v tujini. Delavnica bo potekala v živo v Ljubljani šest vikendov od aprila do oktobra 2024.

Scenarnica je namenjena tako profesionalnim ustvarjalcem, že izkušenim scenaristom in režiserjem, kot tudi tistim, ki se na to pot šele podajajo. Prijavijo se lahko polnoletni državljani Republike Slovenije oz. tuji državljani, ki večinsko ustvarjajo v slovenskem jeziku (ali jeziku manjšin).

 

Kratka scena

Je intenzivna polletna delavnica, ki vključuje spoznavanje teorije in prakse scenaristične obrti, razvoj ideje in pisanje scenarija za kratki film. Del udeležbe na delavnici je tudi priprava na javno predstavitev oziroma pitch projekta. Poteka v obliki individualnega dela z mentorji in dela v skupini z drugimi udeleženci.

Delavnica je namenjena tako izkušenim scenaristom/režiserjem kot tudi tistim, ki se na to pot šele podajajo. Med prijavljenimi projekti bo izbranih do devet udeležencev, ki bodo povabljeni k sodelovanju.

 

Zaradi narave dela je udeležba na vseh srečanjih v okviru delavnice obvezna!

Kako se prijaviš?

Scenarnica

Prijavnica, še več informacij in pogojev za prijavo na: dsr.si/scenarnica-2024, Rok za prijavo je sreda, 27. marec 2024, do 24.00. Prijave pošlji na: scenarnica@gmail.com.

Kratka scena

Prijavnica, več informacij na: dsr.s/kratka-scena-2024. Rok za prijavo je sreda, 10. april, do 24.00. Prijave pošlji na: info@kratkascena.si

Nazaj
Te zanima režiranje celovečirnega filma?

Te zanima režiranje celovečirnega filma?

Se želiš naučiti kako napisati krajši scenarij?

Se želiš naučiti kako napisati krajši scenarij?

Zadnje objavljeno

Aktualno Se vidimo v ponedeljek, torek in petek od 11.00 do 14.00

Pripravi se, prvomajske počitnice so pred vrati

Samo še en teden nas loči do prvomajskih počitnic, zato že ...

Aktualno V soboto od 10 - 14 ure igramo družabne igre na Ipavčevem vrtu v Zgornjem trgu

Pridi na Šentjurjevo igrati družabne namizne igre

Pridi to soboto 20. 4. 2024 od 10.00 do 14.00 v Zgornji trg, Šentjur, ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A