Razpisi in natečaji

Natečaj: Kdo smo, kje smo, kam gremo?

Namenjen: vsem

Datum objave razpisa: sreda, 13. november 2013

Rok: nedelja, 15. december 2013, do 23:59

Kulturno umetniško društvo Anarhiv razpisuje javni natečaj "Kdo smo, kje smo, kam gremo?" za najboljši esej.

 

 Povzetek besedila natečaja 

 Namen natečaja: 

Kulturno umetniško društvo Anarhiv razpisuje javni natečaj za najboljši esej v treh kategorijah: v kategoriji za najboljši dijaški esej, v kategoriji za najboljši študentski esej in v kategoriji "v". S slednjo želijo opozoriti na vse večjo skupino prekariziranih mladih, ki so bodisi zaključili šolanje, a ne najdejo zaposlitve bodisi mladih, ki se morajo zadovoljiti s slabo plačanimi prekariziranimi deli brez vsakršnih socialnih pravic.

 

Z natečajem želijo odpreti javno debato o prihodnosti slovenske družbe glede na širše dogajanje v evropskem oziroma globalnem prostoru, toda s prav posebnim poudarkom na mestu in vlogi mladih v slovenski družbi.

 

 Nekaj iztočnic za pisanje esejev: 
Kaj so po vašem ključni problemi slovenske družbe, kako vidite svoje mesto, vlogo in predvsem prihodnost v slovenski družbi, v kakšni družbi si želite živeti in kako bi to dosegli …

 

 Nagrade in objave: 

Najboljši eseji (vse tri kategorije bodo ocenjevane ločeno) bodo nagrajeni s knjižnimi nagradami iz Škratove knjižne zbirke, Založb Litera, Modrijan in Svet knjige ter s publikacijami Društva za širjenje filmske kulture KINO!

 

Eseji bodo objavljeni na spletni strani društva KUD Anarhiv (kudanarhiv.org) ter v posebni zloženki, ki jo bodo pripravili v okviru projektnih platform "Aktivna sedanjost je prihodnost!" in "Škratova Čitalnica".

 

Avtorici oziroma avtorji najboljšega eseja v posamezni kategoriji bodo v okviru zmožnosti društva ponudili možnost realizacije poslanih idej in predlogov, hkrati pa omogočili delovno srečanje, na katerem bodo formulirali manifest mladih za slovensko družbo 21. stoletja.

 

 Navodila za pisanje: 

  • pisava Times New Roman, velikost 12.
  • naslov eseja,
  • kontaktni podatki (ime in priimek, email naslov, telefonska številka),
  • 1.5. razmik med vrsticami,
  • besedilo naj bo dolgo do 5 strani.

 

 Rok in način prijave: 

Rok oddaje 15. 12. 2013 (velja žig).

 

Vaše eseje pošljete na email naslov: skartovacital@gmail.com, pri čemer v "zadevo" napišite tekmovalno kategorijo. Eseje pošljete tudi na naslov, s pripisom kategorije: Kulturno umetniško društvo Anarhiv, Metelkova 6, 1000 Ljubljana.

 

 

 Več informacij: 

skartovacital@gmail.com

 

 Vir: 

http://www.lmit.org/za-mlade/natecaj-kdo-smo-kje-smo-kam-gremo.html

SHIFT + A