Razpisi in natečaji

Natečaj Prostovoljec leta 2023

Namenjen: vsem, ki so izvajali prostovoljne aktivnosti

Datum objave razpisa: četrtek, 29. februar 2024

Rok: ponedeljek, 8. 4. 2024

Mladinski svet Slovenije (MSS) že 22. zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki so v svoje aktivnosti v letu 2023 vključevali prostovoljske dejavnosti. K prijavi v natečaj vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine, posameznike itd. Kot prostovoljstvo razumejo vsako prostovoljsko aktivnost, tudi če je ta potekala izven organizacij in formalnih okvirjev.

Rok za prijave je ponedeljek, 8. aprila 2024.

V kategoriji posameznic in posameznikov bodo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bodo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bodo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Za lažje odločanje za prijavo želijo poudariti, da kot projekt razumejo kakršnokoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Vse prijavljene prostovoljce_ke in predstavnike_ce sodelujočih organizacij bodo po izteku natečaja, predvidoma septembra letos, povabili na zaključno prireditev, kjer bodo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom.

Predlagatelj mora izpolniti spletno prijavnico. Prijavnica za vse kategorije je enotna; znotraj nje pa imate 2 izbiri: posamezniki (prostovoljci, prostovoljke) in projekti. Prijavnici morate priložiti izjavo prostovoljca_ke z lastnoročnim podpisom pri prijavah za posameznike_ce oz. izjavo predlagatelja pri prijavah za projekte. Prijavnici lahko po želji priložite dokazila o prostovoljstvu, npr. kratek življenjepis prostovoljca_ke, fotografije, objave v medijih, izjave in mnenja drugih udeleženih itd.

Povezave:

Več informacij:

Mladinski svet Slovenije

prostovoljec@mss.si,

na tel. št. 01 425 60 55 (Petra Viki Čeru)

 

Nazaj
Objavljen natečaj Prostovoljec/-ka leta 2023

Objavljen natečaj Prostovoljec/-ka leta 2023

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Izmenjava o spodbujanju prehoda v ekološko in vključujočo družbo s krepitvijo pristnih načinov odnosa do sebe, svoje socialne mreže in narave.

Se želiš udeležiti mladinska izmenjava EARTH?

Društvo Metta vabi na 7-dnevno mladinsko izmenjavo EARTH – Exploring ...

Aktualno Napovednik za poletje 2024 z Mladinskim centrom

Napovednik poletnih počitniških aktivnosti

Tako kot vsa leta do sedaj tudi letos pripravljamo projekt "Šentjur, ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A