Razpisi in natečaji

Razpis za dodelitev štipendij študentom pedagoških programov v študijskem letu 2024/25

Namenjen: Študentom pedagoških programov

Datum objave razpisa: petek, 23. februar 2024

Rok: petek, 4.10. 2024 do 23:59

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je objavilo Javni razpis za dodelitev štipendij študentom pedagoških študijskih programov v študijskem letu 2024/25.

 

Namen

Javnega razpisa za dodelitev štipendij študentom pedagoških študijskih programov v študijskem letu 2024/25 je spodbujanje mladih za izobraževanje v tistih pedagoških študijskih programih, po katerih se izobražujejo za opravljanje poklicev, pri katerih je zaznati neskladje med trenutnim in prihodnjim obsegom razpoložljivega kadra ter predvidenim obsegom delovnih mest na področju vzgoje in izobraževanja.

Cilj

Javnega razpisa je dodeliti sto štipendij. Štipendija za posameznega kandidata znaša 200 evrov mesečno. Štipendija za eno študijsko leto je dvanajstmesečna štipendija.

Na javni razpis se je mogoče prijaviti do 4. oktobra 2024. Prijavo lahko odda kandidat, ki bo v študijskem letu 2024/25 prvič vpisan v prvi, drugi, tretji, četrti ali peti letnik enega od pedagoških študijskih programov za pridobitev izobrazbe iz prve točke javnega razpisa; ni v delovnem razmerju oziroma ne opravlja samostojne registrirane dejavnosti; ni prijavljen kot iskalec zaposlitve na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje; hkrati ne prejema kadrovske štipendije; bo s končanim študijskim programom za pridobitev izobrazbe, za katerega kandidira za štipendijo, pridobil višjo raven izobrazbe od že pridobljene.

Če bo kandidatu dodeljena štipendija po tem javnem razpisu, bo moral celoten čas prejemanja štipendije izpolnjevati pogoje javnega razpisa, pod katerimi mu je bila štipendija dodeljena. Štipendist je upravičen do nadaljnjega prejemanje štipendije, če v vsakem naslednjem študijskem letu izpolnjuje pogoje za štipendiranje, določene v javnem razpisu, ima status študenta in je vpisan v višji letnik študijskega programa za katerega prejema štipendijo.

 

 

Povezave:

Celoten javni razpis (.docx)

Spletna stran razpisa

Obrazec za prijavo (docx)

Primer pravilno označene ovojnice za prijavo na javni razpis (.docx)

 

Kako se prijaviš?

Prijaviš se tako, da pošlješ izpolnjen obrazec za prijavo (.docx) s potrebno dokumentacijo po pošti na spodnji naslov, s pripisom »NE ODPIRAJ – PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ŠTIPENDIJE 2023/24«, ter s tvojim imenom, priimkom in polnim naslovom, najkasneje do 4. 10. 2024.

Več informacij:

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje

Masarykova cesta 16

1000 Ljubljana

Tel: 01 4005 327, e-pošta: kadrisolstvo.mvi@gov.si

Nazaj
Prijavi se na razpis za štipendijo študij pedagoških programov

Prijavi se na razpis za štipendijo študij pedagoških programov

SHIFT + A