Uživajmo evropsko državljanstvo in ...

Uživajmo evropsko državljanstvo in ...

Projekt se je izvajal leta 2014

Projekt "Uživajmo evropsko državljanstvo in ..." je namenjen mladim, da bodo skozi različne aktivnosti razvijali socialne in državljanske kompetence. Tema projekta je približati mladim debatiranje in strukturirano argumentiranje, jim predstaviti učinkovite komunikacijske veščine, priložnosti ki jih nudi Evropska unija (od študija do zaposlovanja). Poseben poudarek pa bo namenjen volitvam v Evropski parlament, ki bodo 25. maja letos in vsebinam pomembnim za mlade - od zaposlitve mladih do varovanja zasebnih podatkov in migracijske politike.

 

 

Projekt, ki ga podpira Evropska unija, program Mladi v akciji, vodi Za in proti, zavod za kulturo dialoga, partnerske organizacije so Razvojna agencija Kozjansko – Mladinski center Šentjur, Ti povej! in Zavod Kersnikova.

 

V okviru projekta, ki bo trajal do julija letos, se bo organiziralo 63 različnih dogodkov – delavnic, seminarjev, Akademijo državljanstva, Akademijo demokracije, Akademijo o prihodnosti Evrope, javne debate, okrogle mize, mladinske forume, gledališko predstavo, debatne turnirje, Konferenco o aktivnem državljanstvu, Konferenco o mobilnosti mladih, Konferenco o zaposlovanju mladih, javno razpravo v Državnem zboru.

 


 

Zadnje objavljeno

Aktualno Se vidimo v ponedeljek, torek in petek od 11.00 do 14.00

Pripravi se, prvomajske počitnice so pred vrati

Samo še en teden nas loči do prvomajskih počitnic, zato že ...

Aktualno V soboto od 10 - 14 ure igramo družabne igre na Ipavčevem vrtu v Zgornjem trgu

Pridi na Šentjurjevo igrati družabne namizne igre

Pridi to soboto 20. 4. 2024 od 10.00 do 14.00 v Zgornji trg, Šentjur, ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A