Projekt "Nagrada" (3plus nagrada)

Predstavitev projekta Nagrada

Ideja za projekt 3plus nagrada oz. Nagrada se je pojavila na Mladinskem centru Šentjur. Skozi prvo desetletje delovanja mladinskega centra smo dobro spoznali izzive in ovire, ki čakajo današnjo mladino po končani srednji šoli ali študiju, ko je potrebno vstopiti na trg dela in ko se mladih pričakuje, da bodo pričeli živeti samostojno. Idejo smo prestavili partnerjem iz Mreže udruga Zagor iz hrvaškega Zagorja, ki pri mladih na Hrvaškem zaznavajo podobno stanje.

Nastal je projekt, ki ima odgovor na izziv slabega vključevanja mladih na različne aktivnosti v lokalnih skupnostih. Kar je posledica pomanjkanja privlačnih in vzpodbudnih načinov dela z mladimi, na območju delovanja partnerskih organizacij, zaradi tega se mladi slabo vključujejo v aktivnosti, ki jim omogočajo, da osebnostno in karierno rastejo. Namen projekta, v katerem bo sodelovalo 57 mladih, starih med 13. in 29. letom (tudi mladi z manj priložnostmi, z geografskimi, socialnimi in ekonomskimi ovirami), je razviti novo orodje (nov način dela) oz. program, ki bo mlade spodbudil, da postanejo aktivni ter koristijo priložnosti, ki jim jih ponuja lokalno okolje.


Cilji projekta so:

 1. Razviti nagrajevalni sistem zbiranja točk, ki bo mlade pritegnil, da skozi različne aktivnosti osebnostno in karierno rastejo ter posredno prispevajo k razvoju lokalne skupnosti.
   
 2. Razviti načrtno usposabljanje mladinskih promotorjev in ustvariti toolkit, s pomočjo katerega se bo mlade pripravljalo na vlogo mladinskega promotorja.
   
 3. Z razvojem in oblikovanjem mreže mladinskih promotorjev vzpostaviti skupnost mladih, ki skrbijo za vrstniško informiranje, animiranje, dobro počutje in konstantno vključevanje mladih v sistem ter s tem dati mladim občutek, da pripadajo in da so sprejeti.

 

Projektne aktivnosti:

 1. Partnerski organizaciji bosta razvili nagrajevalni sistem, ki bo mlade z zbiranjem točk spodbujal k aktivnemu preživljanju prostega časa, pridobivanu novih znanj, veščin, izkušenj, grajenju mreže poznanstev... Tako bodo mladi, ki bodo sodelovali v tej aktivnosti izboljšali svoje zaposlitvene kompetence, pridobili reference in izkušnje, ki jim bodo pomagale pri načrtovanju kariere ali izbiri študija.
   
 2. Partnerski organizaciji bosta razvili toolkit za usposabljanje mladih, ki jih zanima delo z vrstniki - mladinski promotorji in usposabljanje za mladinske promotorje. Mlade, ki bodo sodelovali na usposabljanju bodo pridobili nova znanja in veščine za delo z ljudmi - z mladimi. Vzpostavilo se bo mrežo mladinskih promotorjev, ki bo povezala mlade, da si bodo lahko izmenjali ideje, izkušnje...
   
 3. Petdnevna mešana mobilnost mladih bo potekala poleti 2020 in bo povezala mlade iz območja delovanja partnerskih organizacij, ki bodo sodelovali v usposabljanju za mladinske promotorje.

 

Povezave na enem mestu:

     
Srečanje mladinskih promotorjev 12. 9. 2020

Testiranje spletne aplikacije

10. 8. 2020
Iskanje idej za nagrade 7. in 11. 8. 2020

Mladinski promotorji - tim building

3. 8. 2020
Mladinski promotorji - spoznavanje iger z Anjo  28. 7. 2020
Uvodno srečanje mladinskih promotorjev  6. 7. 2020
Postani mladinski promotor_ka!  1. 6. 2020
     

 

 

 

 

 

 

Zadnje objavljeno

Aktualno Program aktivnosti prvega termina

Prijavi se na počitniški teden za najstnike

Pet dni poletnih počitnic preživi aktivno, zabavaj se in spoznaj nove ...

Mladinski inkubator Želiš prepoznati lažne novice? Prijavi se na izmenjavo.

Te zanima kako prepoznati dezinformacije?

Mladinska izmenjava “Resnica v dobi dezinformacij” bo mladim ponudila ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A