Aktualno

Mladi so se razgibali s Katjo

Razgibalnica s Katjo

V petek, 10.5., smo v Aktivatorju gostili študentko fizioterapije Katjo Strašek. Katja poleg študija že opravlja delo v fizioterapiji in stoji za Instagram profilom Kin_active_, na katerem skupaj s študentko kineziologije delita svoje znanje in ljudem pomagata do boljšega počutja.

 

Katja je mladim najprej na kratko predstavila svoje delo in osnove zdravega počutja. Pri vsakem je preverila ter popravila držo telesa in skupaj so iskali razloge za pojav težav, ki jih povzroča slaba drža in možne rešitve za izboljšave. Katja se je z mladimi pogovarjala tudi o njihovih dnevih, koliko časa presedijo in preživijo pred ekrani (majhnimi in velikimi). Pri iskanju podatkov o času, ki ga porabijo pred telefonom, so bili celo sami presenečeni do kakšnih številk so prišli v preteklih dneh.

 

Ker je dogodek potekal na svetovni dan gibanja, so tudi mladi naredili nekaj zase. Katja jim je predstavila trening in vsako vajo, ki so jo kasneje izvajali in poskrbela, da so vaje vsi izvajali pravilno. Kljub temu, da je bilo v skupini kar nekaj športnikov, ki so bili prepričani, da bodo zadevo opravili z levo roko, so se po opravljenem treningu vsi strinjali, da bi lahko bili v boljši kondiciji in da bi se morali večkrat gibati. Že med izvajanjem vaj so dobro čutili vsako mišico v telesu (in še nekaj naslednjih dni).

 

Zadovoljni, da so naredili nekaj zase, so dan zaključili v dobri družbi in Katji pokazali svoje znanje pri karaokah.

 

Poglej si:

Fotke, ki so nastale na Razibalnici s Katjo: https://www.mladi-sentjur.si/Fotoutrinki/fotke-razgibalnica-s-katjo-2024/

Nazaj
Prikaz vaj na hrbtu

Prikaz vaj na hrbtu

Prikaz vaj za krepitev

Prikaz vaj za krepitev

Prikaz vaj v stoječem položaju

Prikaz vaj v stoječem položaju

Preverjanje pravilne drže posameznika

Preverjanje pravilne drže posameznika

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Pridruži se spletni delavnici

Delavnica o občutku strahu

Društvo Svetovalni svet vabi na delavnico o občutku strahu, ki bo ...

Razpisi in natečaji Javni poziv za izbor kulturnih projektov

Dogodki za mlade

SHIFT + A