O nas

Program in aktivnosti Mladinskega centra Šentjur

 

Program in aktivnosti so oblikovani tako, da spodbujajo delovanje in aktivno participacijo mladih v 13 krajevnih skupnostih Občine Šentjur, ki je z 222,3 km2 največja občina v Savinjski regiji po površini in z okoli 19.000 prebivalci četrta največja v naši statistični regiji. Z mladimi delamo na terenu in v njihovih krajevnih skupnostih (KS). Nudimo jim logistično, tehnično in vsebinsko podporo pri realizaciji njihovih aktivnosti. Prizadevamo si, da so mladi iniciatorji aktivnosti in da jih sami ob ustrezni podpori tudi izvajajo. Krajevne skupnosti so med sabo oddaljene tudi po eno uro, od središča občine, od mesta Šentjur, pa do 30 minut, zato si prizadevamo, da se aktivnosti odvijajo v njihovih vaških jedrih in ne samo v središču občine, kjer ima mladinski center sedež.

Oblikovali smo skupino mladinskih promotorjev, mladih, ki nudijo podporo vrstnikom pri razvoju mladinskih aktivnosti in njihovem delovanju. Prizadevamo si tudi, da se mladi iz posameznih KS med sabo spoznajo in medsebojno pomagajo ali celo skupaj organizirajo aktivnosti.

V krajevnih skupnostih, kjer so registrirana mladinska društva, le ta podpiramo pri njihovem delovanju in jih vključujemo v mladinske aktivnosti. Tam kjer pa mladinskih društev ni, si prizadevamo spodbuditi nastanek neformalnih mladinskih skupin. Sodelujemo z Občinsko upravo Občine Šentjur, imamo dobre stike in komunikacijo s šolami, Centrom za socialno delo ter drugimi institucijami, ki so pomembne za razvoj mladinskih aktivnosti in mladinskega dela.

Smo center informacij in podpora mladim ter mladinskim društvom pri izvajanju njihovih aktivnosti in odprti za nove predloge in aktivnosti mladih, s katerimi delamo.

 

 

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Kako biti okej, ko nič v redu

Kako biti okej, ko nič ni v redu

Zavod Ypsilon vabi na brezplačen predavanje “Kako biti okej, ko nič ni ...

Mladinski inkubator Si želiš novih znanj in doživetij?

Brezplačna poletna šola: Pot do uspeha

Kaj je Poletna šola? Pot do uspeha je brezplačna 5-dnevna poletna ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A