Razpisi in natečaji

Tradicionalni natečaj AirBeletrine za kratko zgodbo

Namenjen: vsem

Datum objave razpisa: četrtek, 7. december 2017

Rok: ponedeljek, 11. december 2017, do 23:59

AirBeletrina razpisuje tradicionalni natečaj za najboljšo kratko zgodbo.

 

 Povzetek besedila natečaja 

AirBeletrina tudi letos razpisuje tradicionalni natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Rok za oddajo prispevkov je 11. december 2017. Peterica finalistov bo o svoji uvrstitvi v veliki finale obveščena najkasneje 18. decembra 2017.
21. decembra 2017 se bodo vsi finalisti predstavili na zaključnem večeru, kjer bo tudi razglašen(a) avtor (avtorica) zmagovalne zgodbe. Večer se bo nadaljeval v tradicionalno Beletrinino prednovoletno zabavo.

Glavna nagrada je 300 evrov in objava na AirBeletrini. Žirija (uredništvo AirBeletrine) se lahko odloči za objavo več zgodb, ki bodo vse honorirane. Vsi finalisti bodo prejeli tudi knjižne nagrade.
 

 Pravila igre: 
Vsak avtor ali avtorica sme sodelovati le z eno zgodbo, ki naj bo izvirna in še neobjavljena. Zgodbe naj bodo natipkane na računalnik, v pisavi Arial, z velikostjo pisave 12, razmakom 1.5 in obojestransko poravnavo. Dolžina zgodb naj ne presega 11.000 znakov brez presledkov. Besedila, ki ne bodo zadostila vsem naštetim kriterijem, bodo žal izločena. Zgodbo, ki naj bo podpisana samo s šifro in ne z imenom in priimkom, v treh izvodih pošljite z navadno pošto na naslov: Beletrina, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana, s pripisom AIRBELETRININ NATEČAJ. Pošiljki priložite zaprto ovojnico, ki naj vsebuje vaše osebne in kontaktne podatke: ime, priimek, poštni naslov, telefon, elektronski naslov. Tudi ta ovojnica naj bo opremljena z vašo šifro.
 

 Žirija: 
Žirijo sestavljajo člani uredništva AirBeletrine: Manca G. Renko, Aljoša Harlamov, Katja Perat in Matjaž Juren Zaza. Žirija si pridržuje pravico, da nagrade v primeru slabe letine ne podeli. To se še ni zgodilo, zato naj vas svarilo ne odvrne od pisanja.

Natečaj omogoča Javna agencija za knjigo RS.
 

 
  AirBeletrina
 urednistvo@airbeletrina.si
 
 http://www.airbeletrina.si/clanek/tradicionalni-natecaj-za-kratko-zgodbo2

 

Zadnje objavljeno

Aktualno Prijavi se za lokalnega turističnega vodnika

Usposabljanje za lokalne turistične vodnike

Udeleženci tečaja se bodo izobraževali o osnovah turističnega vodenja ...

Mladinski inkubator Vpis v višješolske programe od 23.  do 29. avgust 2024

Šolski center Šentjur vabi k prijavi v študijske programe

Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola vabi k prijavi za vpis v ...

Dogodki za mlade

SHIFT + A