Svetovanje za mlade

Nasvet ali psihološka pomoč za mlade

Vsi kdaj potrebujemo nasvet ali pogovor z osebo, ki nas bo sprejela in nam pomagala.

Razlogi, da potrebujemo takšno podporo so različni, lahko smo negotovi in želimo zadevo, ki nas tare razjasniti, lahko smo slabe volje, potrti, žalostni, jezni, prestrašeni... V Sloveniji obstaja več organizacij, ki mladim nudijo brezplačno in anonimno pomoč, da si lažje razjasnimo svoje misli in dobimo podporo, ki jo v danem trenutku potrebujemo.

 

Psihosocialno svetovanje na Mladinskem centru Šentjur

Psihosocialno svetovanje je namenjeno mladim, od 12 do 30 let, ki iščejo osebo, s katero se lahko pogovorijo, ko so v stiski. Svetovanje poteka individualno, je zaupno in brezplačno. Namenjeno je mladostnikom in ostalim za izboljšanje življenjske kvalitete (npr. izboljšavo medsebojnih odnosov) ali soočanje z lažjimi osebnimi težavami. Osredotoča se na reševanje trenutnih izzivov, stisk in tegob, kar zajema tudi naša čustva in počutje. Več informacii tukaj.
Prijave na: psihosoc.svetovanje@gmail.com

 

#tosemjaz

Tosemjaz je spletna anonimna svetovalnica, kjer ti dajo nasvet psihologi ali zdravniki. Da lahko pošlješ svoje vprašanje, se moraš najprej prijaviti. Tvoje vprašanje ni takoj vidno na strani, ampak se objavi s krajšim zamikom. V uredništvu svetovalnice bodo tvoje vprašanje poslali pravemu svetovalcu. Svoje vprašanje napiši čim bolj jasno - konkretno opiši svoj problem. Svetovalec prejme samo opis tvojega problema in na podlagi opisa ti bo lahko odgovoril. Če želiš, da je tvoje vprašanje anonimno, to napiši v sporočilo.

 

TOM telefon

TOM je brezplačno telefonsko svetovanje za otroke in mladostnike. TOM nudi čustveno oporo otrokom in mladim, ki se v procesu odraščanja srečujete z različnimi vprašanji, dilemami ali stiskami. Na brezplačni telefonski številki 116 111 lahko svetovalcem zaupamo svoje težave ali jih prosimo za nasvet in dodatne informacije. Na TOM telefon lahko pokličeš vsak dan, tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih, od 12.00 do 20.00 ure. Anonimnost in zaupnost pogovora in klicatelja je zagotovljena.

 

Zaupni telefon Samarijan

Zaupni telefon Samarijan nudi pomoč vsakomur, ki se znajde v duševni stiski in potrebuje pomoč. Pokličeš lahko na brezplačno številko 116 123 vsak dan, 24 ur na dan. Anonimnost in zaupnost pogovora in klicatelja je zagotovljena.

 

Svetovalnica Kameleon

Spletna svetovalnica Kameleon omogoča pogovor s svetovalcem preko e-svetovalnice ali preko elektronske pošte. Psihološko svetovanje je namenjeno vsem, ki razumeti in reševati svoje probleme in tudi osebam, ki bi si želeli izboljšati duševno zdravje in/ali raziskati odgovore na svoja vprašanja. Strokovni svetovalci nudijo tudi podporo, razbremenilni pogovor, psihoedukacijo in prvo psihološko pomoč. Pogovor v e-svetovalnici poteka v času delovanje spletne svetovalnice in do 60 minut, pogovor preko e-pošte pa ni časovno omejen. Svetovalnica zagotavlja anonimnost in zaupnost pogovora.

 

Nazaj
Nasvet ali psihokoška pomoč

Nasvet ali psihokoška pomoč

Zadnje objavljeno

Mladinski inkubator Pridruži se spletni delavnici

Delavnica o občutku strahu

Društvo Svetovalni svet vabi na delavnico o občutku strahu, ki bo ...

Razpisi in natečaji Javni poziv za izbor kulturnih projektov

Dogodki za mlade

SHIFT + A